Selecteer een pagina

17.1: TRANCE PIONIER HILMA AF KLINT

Tjd voor een nieuwe trance pionier! Deze keer vertelt Rosita bezield over Hilma af Klint (1862-1944), een bijzonder medium en kunstenares. Samen met andere vrouwen richt ze in 1896 een spirituele cirkel op, waarbij iedereen de ingegeven inspiratie tot uiting brengt via teksten of tekeningen. Tijdens de samenkomsten van deze cirkel blijkt steeds weer dat de deelnemers allemaal bezig zijn met hetzelfde thema. 

In 1906 start ze uiteindelijk met haar mediamieke schilderijen en maakt ze samen met haar gidsen maar liefst 193 werken, genaamd ‘Schilderijen voor de Tempel’. Abstracte werken met veel kleur, vrij uniek voor die tijd. Ze vertegenwoordigen de allesomvattende goddelijke eenheid die alles verbindt.

Tijdens haar leven zoekt ze tevergeefs naar de goedkeuring van anderen. De expositieruimte die ze ingegeven krijgt vindt ze dan ook helaas niet. Maar na haar overgaan krijgen haar schilderijen eindelijk toch de eer die ze verdienen en weten ze veel mensen te raken. 

Als je het leuk vindt kun je in oktober naar een expositie van haar werk in het Kunstmuseum in Den Haag Ook staat er een prachtige film over haar leven op Bflix. 

 

17.2 Zitten in de altered states

 

Dit keer gaan we extra lang zitten. We nodigen je uit om je over te geven en alert te zijn op tekens die je ontvangt. Misschien ontvang je wel een teken waar jouw gidsen jouw trancestaat voor willen gebruiken.  

AUDIO

Oefening

met Rosita Belkadi